Reiki, Healing

Reiki är en energimedicinsk behandling med sina rötter från Japan. Behandlingen fungerar som en avslappningsövning som låter dig öka din livsenergi och bearbeta blockeringar. Det kan kort och gott sägas vara en hjälp till självhjälp, då det aktiverar kroppens energi och självläkningsprocesser. Detta gäller både på ett fysiskt och mentalt plan. 

Under en healingbehandling arbetar vi på spänningar och blockeringar, exempelvis orsakade av stress eller trauman, som påverkar dig negativt. Jag ser på hela din person och situation, dvs fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt. Med andra ord en holistisk behandling. .
Grundsynen på människan är liknande inom de flesta healingformer, att människan är en energivarelse och inte endast en fysisk kropp. Rent konkret innebär det exempelvis att tankens kraft är stark och att det fysiska och mentala hänger ihop. 


Under en healingbehandling hos mig får du sitta eller ligga ned på en massagebänk, fullt påklädd. Jag jobbar både direkt på kroppen och strax ovanför (energikroppen/auran). Efter behandlingen finns tid för ett kortare samtal. I mitt arbete tar jag inspiration från både reikihealing och spiritualistisk/andlig healing. 

Studier visar att reiki framförallt är effektivt mot stress och olika smärttillstånd. Exempel på relaterade problem är högt blodtryck, sömnbesvär, utbrändhet, ryggsmärta och fibromyalgi.